Geschiedenis HomearrowOver onsarrowGeschiedenis

Geschiedenis

Specialists in processing food powders

Anno 1912

De fabriek waar onze melkproducten gemaakt worden, staat in Heino. Deze fabriek kent een jarenlange geschiedenis.


In 1912 begon de Coöperatieve Stoomzuivelfabriek Heino. Al spoedig werd de fabriek flink uitgebreid.

Aanvankelijk werd er alleen boter gemaakt en werd de magere melk teruggeleverd aan de melkveehouders. Al spoedig startte de verwerking van de magere melk tot melkpoeder en caseinaten. Ook werden er zuivelproducten gemaakt, zoals melk, room en karnemelk.

Een "landmerk"

In 1960 kwam er een grote nieuwe schoorsteen bij de fabriek, die van veraf te zien is, Deze staat er nog steeds, maar wordt sinds 1991 niet meer gebruikt. 

Meegaan met de tijd

In de loop der tijd hebben zich veel ontwikkelingen voor gedaan in de fabriek. De machines en systemen werden regelmatig vervangen, zodat er volgens de laatste eisen geproduceerd kon worden. Hiermee kon er telkens weer ingespeeld worden op de veranderingen op de markt.

Momenteel gebruikt de fabriek de kennis en ervaring, die er in al die jaren is opgebouwd. Wij blijven in beweging en zijn continu bezig met de kwaliteit van onze producten.

Een fundament voor de toekomst

 

Onze fabriek heeft op dit moment een geavanceerd mengsysteem met een groot silopark. Voor industriële halffabrikaten hebben we de mogelijkheid om te mengen en af te vullen in bigbags en zakgoed. Voor consumentenproducten hebben wij een high-care blikverpakking- en sachetafdeling.

Geschiedenis IDH op Film

Het ophalen en verwerken van de melk. In deze video wordt de laatste dag getoond, waarop de melk door boeren naar de fabriek in Heino werd gebracht. De boeren verzamelen de melkbussen met de traktor en aanhangwagen. Ze tillen de zware melkbussen zelf op de aanhanger. Wanneer de boer de fabriek heeft bereikt tilt hij alle melkbussen van de aanhanger op de lopende band. Wanneer de bussen de medewerker in de fabriek hebben bereikt, giet hij de melkbussen leeg. De lege bussen gaan vervolgens via de lopende band weer naar buiten. Daar zet de boer alle deksels weer vast op de melkbussen. Aan het eind geven de boeren en het management van de fabriek elkaar de hand en bedanken ze elkaar.

Specialists in processing food powders

Wij bieden onze afnemers producten op specificatie. Met onze jarenlange ervaring in verpakken, mengen, ompakken en opslaan zijn wij in staat kwaliteitsproducten te leveren, die voldoen aan de laatste eisen van onze klanten. In ons eigen laboratorium wordt de kwaliteit continu getest en zijn we in staat snel te schakelen.

Bij IDH staat kwaliteit en controle hoog in het vaandel. Voor alle door ons te mengen en of te verpakken producten voeren wij continu een strenge kwaliteitsbewaking van het productieproces. Hierdoor zijn wij er van verzekerd dat onze afnemers een uitstekend product ontvangen.

Wij zijn specialisten.

Lees meer Lees meer